Traditioner

Ved vores daglige gang i naturen følger vi naturligt årstidens rytmer og inddrager tilhørende traditioner og myter. Vi fejrer, sammen med børnene, fastelavn, påske og høstfest, der strækker sig over flere ugers plukken, høst og forarbejdning, og lanterne/ lysfest i den mørke november.

Sammen med børnenes søskende og forældre afholder vi julefest. Vi har aktiviteter i laden, julebager, synger og danser om juletræet og får besøg af julemanden.

Tre gange årligt inviterer personale og bestyrelse til en aktiv lørdag eller søndag. Det er en arbejdsdag med forskellige praktiske gøremål i hus og have OG en masse hygge.

Vi forventer at alle hjem er repræsenteret mindst to gang årligt.

Vi tager på lejrtur i maj eller juni i 3 dage med to overnatninger. Sover i telt og hygger os ved skov og vand.

Sidst i juni afholder vi ”Farvel- skolebørn-fest ”. De børn, der skal i skole underholder og fejres. Det er en åbent hus dag. Søskende, forældre og bedsteforældre er velkomne. Vi leger, synger og spiser sammen.

Børnehavens fødselsdag fejrer vi på forældrekaffedagen først i september. Vi hejser flaget, serverer lagkage, saft, te og kaffe med en fødselsdagssang.

Børnenes fødselsdage bliver fejret med flag, sang og en lille gave fra børnehaven. Nogle inviterer fyr- eller grangruppen hjem til fest og andre vælger at medbringe kage, is eller andet til festen i børnehaven. Andre vælger at holde privat fødselsdag for nogle af børnene og invitationen skal da også foregå privat.